• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • "Вечорниці" до дня пам'яті Т.Г.Шевченка

"Вечорниці" до дня пам'яті Т.Г.Шевченка

2017-03-10

10 березня в БК лазурняни відчули атмосферу традиційних українських вечорниць та шевченківської творчості на тематичному заході «Вечорниці», який був приурочений до дня пам’яті Великого Кобзаря за участі учнів 9-х класів Лазурненської ЗОШ під керівництвом Тетяни Токарик та Наталії Цілинко.

В програмі: читали вірші Т.Г.Шевченка «І мертвим і живим, і ненародженим», «Заповіт», учасники драматичного гуртка грали уривок з п`єси Т.Г.Шевченка “Назар Стодоля» та уривок з твору Квітки-Основ`яненка «Сватання на Гончарівці» (керівник Тетяна Токарик).

У ролі хазяйки вечорниць була учасниця фольклорного ансамблю «Бабусі» Любов Кравченко. На вечорницях співали українські народні пісні на слова Т. Г. Шевченка: «По діброві вітер віє», «Така її доля», «Плавай лебідонько», «Реве та стогне Дніпр широкий» у виконанні народних аматорських ансамблів: «Бабусі» та «Вербиченька», керівник Валентина Демчук. На вечорницях дівчата ліпили вареники і співали українську народну пісню «В саду гуляла», а хлопці відповідали піснею «Ой, на горі та й женці жнуть», всі разом співали пісню «Ой, на горі два дубки», водили дівчата хоровод «Пливе човен» під керівництвом Юрія Калінчева.

На вечорниці були запрошені селищний голова Сергій Бєлік та директор ЗОШ Ірина Шумаріна. Вони привітали усіх присутніх у залі і були учасниками вечорниць. А по закінченню вечорниць дівчата пригощали варениками усіх гостей у залі.

Глядачі відмінно провели дозвілля і відпочили.

Переглянути слайд-шоу

Кiлькiсть переглядiв: 294

Коментарi