День Гідності та Свободи

2017-11-21

/Files/images/Гідність4.JPG

21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи, що об’єднав дві знакові події у новітній історії країни – Помаранчеву революцію 2004 року та Революцію Гідності 2013 року.

20-21 листопада в Лазурненській школі було проведено ряд заходів, приурочених до цієї важливої дати. Зокрема, було проведено:

- Урочиста загальношкільна лінійка «День Гідності та Свободи» з виступом агітбригади, організована шкільним учнівським самоврядуванням;

- Конкурс читців «З любов'ю до України» серед учнів 5-11 класів, проведений вчителями української мови та літератури;

- Урок патріотизму «Нові сторінки в історії України» на базі 10-11 класів;

- Акція «Запалимо свічки за єдину Україну»;

- Виставка плакатів та інформаційних листівок «Шукаючи Європу, ми знайшли Україну»

- тематична виставка літератури в шкільній бібліотеці.

Учитель історії Лисюк В.Г. на базі 10-11 класів провела урок патріотизму «Нові сторінки в історії України» присвячений Дню Гідності та Свободи. На ньому обговорювалась історія подій Євромайдану, «Небесна сотня». Діти робили висновки з подій, самі розкрили поняття «гідність», «свобода» Говорили про започаткування перехідного етапу до демократизації суспільства, про зближення з Європою та прийняття європейських цінностей. Учні дізналися про історію свята, про події 2013-2014 року на Майдані Незалежності.

Діти вшанували загиблих хвилиною мовчання. А школярі початкових класів прикрасили захід виставкою малюнків з теми «Гідність та Свобода-серце нашої держави»!

/Files/images/Гідність3.JPG

/Files/images/Гідність 2.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 454

Коментарi